Geeksphone Revolution med Firefox OS

I juli så beställde jag Geeksphone Peak+ med Firefox OS så jag kan programmera allt på telefonen med bara HTML, CSS och javascript. Efter lång väntan fick jag meddelande om att dom hade fått problem med att tillverka den och senare fick jag alternativet att få pengarna tillbaka, ner gradera till en äldre telefon eller uppgradera till en ny dom jobbade på med android och Firefox OS. Jag valde att vänta på den nya Geeksphone Revolution som hade bättre hårdvara och här om veckan anlände den.

Det första jag gjorde var att byta operativsystem från Android till Firefox OS, tyvärr kan man bara ha ett av dom installerat då jag och flera andra hade uppfattat att det skulle gå att växla mellan utan ominstallation. Sedan stötte jag på ett anat problem nämligen att mitt SIM-kort inte funkade men som tur var kom det en uppdatering inom några dagar som fixade detta.

Det märks att Firefox OS fortfarande är ungt då swipe och annat mellan program och hemskärm inte är lika smidigt som Android/iOS, Men det känns mer som inställningar hur långt man ska dra innan nästa sida.

Jag kommer testa att använda telefonen en heldag istället för min vanliga Android och sedan skriva en liten recension här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *