Läs snabbare med ny teknik

För några dagar sedan kom det upp flera artiklar på Hacker News om Spritz som väntar på att få ett patent för en teknik att kunna läsa snabbare. Det handlar om att man visar ett ord i taget där mitten-ish är i annan färg vilket innebär mindre eller ingen ögonrörelse och färre missade ord. Medel personen läser ca 220 ord per minut men med denna teknik klarar de flesta över 500 ord/min vilket gör det betydligt lättare för sådana som mig som inte orkar läsa för långa artiklar.

Det har även kommit flera javascript baserade som man kan dra in till bokmärkes raden och testa på de flesta bloggar och sidor med artiklar. Ett exempel är Squirt.io som jag har testat på några artiklar och gillat när det varit en lägre artikel som jag vanligtvis inte orkat läsa men jag tror jag fortfarande föredrar att läsa kortare på vanligt sätt. Det är säkert ett bra sätt för att läsa böcker men nackdelen med många artiklar är när det är relaterade bilder eller i mitt fall ofta kod.

Testa läsa denna sida  med Squirt.oi scriptet: Starta ( du kan även dra denna link till bokmärken för vilken sida som helst )

PS. Det blev lättare för mi att läsa igenom igen och fixa text fel. (Kanske implementerar en knapp så man kan läsa alla artiklar här Squirt.io’s skript)

Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar med din åsikt om detta sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *