Nya Facebook 2011

Idag var F8 där Facebook presenterade ändringar i Facebook och nya funktioner. Den största visuella skillnaden var Timeline som gör om din profilsida till en tidslinje av ditt liv från födsel till idag. Antalet aktiviteter/bilder mm ökar allt med närmare nuet och mindre viktiga saker ligger som punkter i tidslinje medan viktigare och fler visas hela. Du kan sätta en punkt i tidslinjen som featured vilket gör den större t.ex. ett galleri eller en bild viket gör den tydligare.

Utvecklare kan nu börja använda open graph beta och genom att skapa en app som använder sig av beta så får man den nya profilen men vanliga facebook användare kommer under närmsta veckorna också kunna börja testa. Det är dock bara du och andra utvecklare som ser din nya profil.

Efter att ha testat lite så tycker jag att det är riktigt bra och det är lätt att bli nostalgisk när man skrollar ner för tidslinjen. Jag blir mer motiverad att bli mer aktiv så jag har mitt liv dokumenterat mest för min egen skull om några år. Enda nackdelen är fortfarande att facebook är ett företag och man vet inte vad som händer om några år och hur informationen används när allt är så öppet.

Jag ser fram emot att göra fler appar och lära mig mer om deras open graph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *