Retina vs “vanlig” skärm

Under gårdagen anlände min nya MBP som jag spenderade över en timme att installera och ställa in innan jag gick tillbaka till min gamla för att se vad jag missat. Det som förvånade mig mest var skillnaden i skärpan, visst jag har använt retina på både iPad och dator förut och inte tyckt skillnaden varit så extremt stor men igår när jag suttit en stund och sedan hoppade fram och tillbaka blev jag förvånad hur stor skillnad det egentligen är.

Jag har alltid tyckt jag har haft en bra skärm speciellt jämfört externa skärmar vilket har gjort att jag inte stått ut med dom utan bara kört med datorns + efter att jag hade en Apple Cinema Display på förra jobbet går det inte att skaffa någon vanlig billig extern skärm. Nu känns det som den gamla MBP som är från sent 2011 är jätte suddig och jag förstår verkligen vad Caleb menade att det inte gick att gå tillbaka till icke retina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *