Vagrant med VirtualBox uppdaterar inte statiska filer (CSS, JS)

Idag när jag satt och jobbade lokalt med Yodl i min Vagrant box så fick jag problem med att CSS filen som jag precis uppdaterat inte uppdaterades i browsern. Vad jag än gjorde så visades den gamla trots att när jag gick in i servern såg att den var ändrad där.

Efter lite googling så visade det sig att VirtualBox inte stödjer sendfile ordentligt som Nginx använder sig av. Som tur är det en enkel fix då det bara är att gå in i nginx.conf och ändra sendfile från on till off och sedan starta om nginx. T.ex.

nano /etc/nginx/nginx.conf
/etc/init.d/nginx

Tydligen är det samma problem med Apache som man behöver ändra EnableSendfile till off

Källor jeremyfelt och danhart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *